Borgerinddragelse
Med sloganet ”Leave no one-behind”, vil Det Bæredygtige Forsamlingshus inddrage alle interesserede og nysgerrige – hvad end man i forvejen er ekspert på området eller er en interesseret borger, der søger tips og tricks til egen hverdag. Måske har du ovenikøbet gode ideer, der kan føre til lokal innovation og samarbejder. Det potentiale og den ekstra værdi skal vi ikke gå glip af…
Mange kommuner lægger op til borgerinddragelse – man vil gerne bringe ”borgerpotentialet” i spil med mere dialog, samskabelse og indgåelse af praktiske og strategiske samarbejder.
Men hvordan inddrages vi egentligt som borgere? Hvor går vi hen med vores interesse og virkelyst?
Den udfordring tager Det Bæredygtige Forsamlingshus op.
Forsamlingshuset skal være et epicenter/et bæredygtigt mødested, hvor man kan lade sig inspirere, få viden og lyst til en grønnere livsstil i hverdagen.
Et sted der lægger op til dialog mellem specialister og borgere, mellem humaniora og naturvidenskab. Et sted hvor du uformelt kan få viden og lyst til få en bæredygtig hverdag. Her vil du kunne deltage i arrangementer, finde sammen med andre med samme interesser eller bare droppe ind, nyde en kop kaffe og finde inspiration.
Du vil måske også kunne finde nye samarbejdspartnere, iværksættere og være med til at styrke den lokale innovation og jobskabelse. Det bæredygtige forsamlingshus vil fungere som et ”living lab”, der motiverer borgere til aktivt at deltage i realisering af FN verdensmål og den grønne omstilling bl.a. gennem bæredygtig adfærd og lokal innovation.
Det Bæredygtige Forsamlingshus, der i stor grad er brugerdrevet og funderet på frivillige kræfter, inviterer lokale aktører og borgere til at deltage i de daglige gøremål i Forsamlingshuset, hvilket giver et specielt tilhørsforhold for dem, der er med – og deres bekendte.